1800 domácností bolo bez internetu

To snáď ani nie je možné ako nám život ovplyvňuje internet. Tá čarovná vec, bez ktorej si nevieme predstaviť čítanie novín, hranie hier, komunikovanie s priateľmi, či ani len posedenie na záchode pri vykonaní svojej veľkej, či malej potreby. Tento fakt je nám všetkým známy, no bojuje s ním len málokto z nás. Skôr sa necháme zmiasť dobou a radšej nebojujeme. Nevychádzame zo svojej komfortnej zóny.
No 23. Júla okolo desiatej doobeda zrazu v Novej Bani vypadol internet. Nikto nevedel, čo sa deje. Mysleli si, že to je asi len nejaký krátkodobý výpadok, tak to zatiaľ akútne neriešili. No v poobedňajších hodinách sa panika a stres zvýraznili a začali pátrať po odpovediach. Najprv treba vyskúšať všetky káble, aby si človek bol istý, že chyba nie je na jeho strane. Prípadne zistiť, či zaplatil vôbec faktúru za internet. Keď bolo všetko skontrolované, tak sa začalo pátrať na internete, čo sa deje.bankomat.jpg
Na technickej linke alebo na technickom chate sa dozvedeli správnu odpoveď. Niekto poškodil alebo pretrhol hlavný optický kábel. Na odstránení chýb vraj však usilovne pracujú. Vraj evidujú výpadok fixných služieb v Novej Bani + okolí. Nielen že domácnosti boli bez internetu, ale nefungovali ani bankomaty, pošta, telekomunikačné predajne, nielen Telekom, ale aj Orange. Ľudia bez internetu sú priam stratení, čo sa dokázalo aj týmto.
Už sa nevedeli dočkať, kedy znova nabehne internet. Nikto nevedel, kedy sa tak stane. Bolo povedané, že vraj na ďalší deň popoludní, ale internet nabehol až večer okolo šiestej hodiny. Stále lepšie ako až na druhý deň. Niektorí už boli však dosť v strese, že internet bude vypadnutý celý ďalší jeden deň.schránka.jpg
Mnohí boli zvedaví kto spôsobil takýto chaos v našom malom meste. To sa však asi tak ľahko nedozvieme. No, pri najmenšom vieme, že bez pokuty sa to neobíde a okrem toho spôsobil dosť veľké škody nielen telekomu, ale aj bankám, pošte a podobne. Ktovie ako a či vôbec sa to bude riešiť?
Jeden ujo správne poznamenal, že nemusí byť ani vojna, aby bolo 10 000 ľudí beznádejných. Stačí jeden báger, ktorý pretrhne optický kábel a je to.